RENDEZVÉNYEK

Végtelen opera

március 20. péntek 18.30 Forradalom, hősök és árulók

április 24. péntek 19.00 Megváltás, megbocsájtás, feloldozás  ELMARAD

Az opera az élet tükre? A zenés színház drámai építőkövei. Ismerjük meg az opera műfajának határtalan és korlátlan érzelmi, indulati skáláját! Meddig lehet feszíteni a húrokat a hangszereken? Mekkora indulatot lehet szítani a közönségben? Ösztönösen, vagy tudatosan játszanak az operák alkotóművészei a közönség érzelmeivel? Sok zenés példával folytatódik Ambrus Ákos audiovizuális előadássorozata.

Az Opera Nagykövetei program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott és a Magyar Állami Operaház által megvalósított szolgálat, melynek célja az operakultúra népszerűsítése.

A belépés díjtalan.

Rituális transztánc élmény estek

március 14. szombat és április 19. vasárnap 18.30 óra  ELMARAD

A Transztánc Rituáléban bekötött szemmel, a ritmusok változásához igazodva, a test önkéntelen mozdulatai felerősíthetik azokat az eltemetett érzéseket, gátakat, amelyeket magunkkal hordozunk. A ritmus szembesíthet, talán ahogy eddig még sohasem. Nem tudni vagy akarni kell, elég a szándék, hogy figyelsz és megéled, hogyan is vagy most mindezzel. A Transztánc Rituáléban egy olyan megváltozott tudatállapot jöhet létre, amelyen át könnyebbé válik átélni lényünk egészét. Miközben a természetközeli népek tapasztalatához nyúlik vissza, a ma emberének kérdéseire is segít választ találni.

A kurzusokat Magyarországon egy évtizede Fekete Erika és Mondok Árpád Gestalt-terapeuta vezeti a Jókai Klubban.

Elérhetőség: saman.trance.dance@gmail.com, http://www.transztanc.hu/

Művészettörténeti előadás diavetítéssel

Leonardo - Gimesy Péter művészettörténész előadása

március 19. csütörtök, 18.30 óra  ELMARAD

Folytatjuk művészettörténeti előadás sorozatunkat, amely ebben az évben egy-egy közkedvelt képzőművész életművét mutatja be, közérthető nyelvezettel. Az előadást gazdag, diavetítéses képanyag kíséri. 

Leonardo da Vinci (1452 - 1519) a mai napig az festő, akinek a nevét a legtöbben ismerik a világon. De ki is volt Leonardo? Tudós, feltaláló, mérnök, művész?  Mindez elmondható róla és még ennél sokkal több is. Leonardonak alig 20 festménye ismert; az előadás során szeretném mindegyiket bemutatni.

Ajánlott 12 éves kortól.

A belépés díjtalan.

Babaszínház (1-3 éves gyerekeknek)

március 20. péntek, 11.00 óra  ELMARAD

Manócska Társulat: Utazz velünk Mesefalvára!

Babaszínházi előadásunk célja, hogy a legkisebbek megismerkedjenek a színház műfajával. A gyerekek szőnyegeken ülnek, a szüleik ölében, az előadás a legkisebbeknek szól,  az 1 éves babáktól a kis ovisokig. Az előadásban sok ismert gyerekdal, népdal és mondóka elevenedik meg, bábok segítségével. 

Egy csodás reggelen ébredezik a tanya, s támad egy remek ötletünk, utazzunk el a Mesefalvi vásárba! Kalandos utunk során rendkívül izgalmas feladatok is várnak ránk, ráadásul közben megismerjük, és  felfedezzük hogy milyen állatok laknak a tanyán, vagy az erdőben. Az interaktív dalokra, és mondókákra felfűzött mese közben, előkerül néhány ritmushangszer a gyerekek pedig höcögtetők, mozgatók, ringatók, simogatók, és ölbéli játékok sokasága mellett, felfedeznek, tanulnak és sokat kacagnak.  

Szereplők: Gazdasszony, Kakaska, Cili Cica, Morzsi Kutya, Röfi, Libuska, Kacsa, Tyúkanyó, Breki béka, no meg a gyerekek

Az előadás időtartama 40 perc, mesével, dalokkal, mondókákkal fűszerezve, közben átkötéssel a meséhez kapcsolódó átmozgató, höcögtetők, ölbeli játékokat játszunk a gyerekekkel, olykor ritmus hangszerekkel kísérve.

Belépődíj: (babáknak és mamáknak) 800 Ft.

Böjt és húsvét

április 4. szombat, 10.00-13.00 óráig ELMARAD

A húsvéti ünnepeket megelőző szombaton kerül sor a sváb hagyományokat felidéző, tavaszköszöntő családi rendezvényünkre, melynek helyszíne a Jókai Klub. A hangulatos délelőtti programon a Normafa Óvoda kicsinyeinek táncbemutatója, bábelőadás, zöldágjárás, valamint népi játszóház szórakoztatja a közönséget. Vesszőből elkészítjük a virágvasárnapi körmenet kapuit és tojást festünk gyógynövényekből. A vendégeket állatsimogató, borkóstolás, kalács és lekvár  is várja. A rendezvényt a Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen szervezzük.

 A belépés díjtalan.

Költészet napi szavalóverseny

április 7. kedd, 14.00 óra ELMARAD

Várjuk a kerületi általános iskolákból az alsó tagozatos, 3-4. osztályos tanulók jelentkezését, a költészet napja alkalmából meghirdetett szavalóversenyre. A versek kiválasztásánál a természet újraébredését köszöntő témákat ajánljuk figyelmetekbe.  A zsűri tagjai Rák Kati színművésznő és Lukácsházi Győző műsorvezető, tubaművész és zenei ismeretterjesztő. Gyertek és ünnepeljünk együtt gyönyörű tavaszi versekkel!

Jelentkezési határidő: április 2.

Beck Andrea: A Titoktündér

április 27. hétfő, 14.00 óra ELMARAD

Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Helyette varázslatos mesevilág, mely szórakozás és hasznos segítség is egyben szülő és gyermek számára. 

Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 

Interaktív „Titoktündér” olvasótalálkozó és beszélgetés a mesékről, vidám és komoly mindennapi történeteinkről.

Makám koncert

Szindbád kalandjai gyerekeknek

április 30. csütörtök, 11.00 óra ELMARAD

A május elsejei háromnapos hétvégét megelőzően, az utolsó tanítási napon tartjuk interaktív gyerekkoncertünket, melyre óvodás- és kisiskolás csoportokat várunk. A résztvevő gyerekek virtuális vándorlás során a különféle korok, földrészek, kultúrák között Indiától Afrikáig, Berhidától Bonchidáig barangolnak. Szindbád, a vándor nekivág a nagyvilágnak. Erdőn-mezőn járva találkozik egy madárijesztővel, akit hiába faggat bármiről. Moldvában egy táncházba téved. Barátjává fogadja Mátyust, a pásztort. Együtt barangolnak tovább. Megfürödnek a Balatonban, ősszel vadgesztenye bábokat farigcsálnak, télen a betlehemi csillagot követik. Aztán irány Zengővárkony, a nagymama jó meleg kunyhója. 

Belépődíj csoportoknak 10 fő felett 1000 Ft, 10 fő alatt 1500 Ft.

Előzetes jelentkezés szükséges.


 

 

 

 

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016