RENDEZVÉNYEK

Végtelen opera

január 10. péntek, 18.30 óra  Vágy, csábítás, szerelem

február 14. péntek, 18.30 óra   Harag, gyűlölet, gyilkosság

 

Az opera az élet tükre? A zenés színház drámai építőkövei. Ismerjük meg az opera műfajának határtalan és korlátlan érzelmi, indulati skáláját! Meddig lehet feszíteni a húrokat a hangszereken? Mekkora indulatot lehet szítani a közönségben? Ösztönösen, vagy tudatosan játszanak az operák alkotóművészei a közönség érzelmeivel? Sok zenés példával folytatódik Ambrus Ákos audiovizuális előadássorozata.

Az Opera Nagykövetei program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott és a Magyar Állami Operaház által megvalósított szolgálat, melynek célja az operakultúra népszerűsítése.

A belépés díjtalan.

Egy érdekes, opera-vonatkozású rendezvény a MOMKUlt-ban

Operahősök pszichoterápián.

Népszerű operák jól ismert szereplői, új megvilágításban kerülnek színre Hábetler András és a FareMido Operatársulat előadásán.

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus beszélget, mások mellett, az életközépi válságban lévő Don Giovannival, Carmennel és Don Joséval, akik párterápiával próbálják megmenteni kapcsolatukat, és az önértékelési zavarokkal küszködő Almaviva grófnéval. Az operahősök ez alkalommal tehát páciensként lépnek színpadra. Kiderül, hogy a pszichológus kérdéseinek és tanácsainak hatására módosulhat-e karakterük, és vajon megváltoztatható-e a zeneszerző által megírt végzetük. Részletekért katt IDE.

Rituális transztánc élmény estek

január 12. és február 9., vasárnap 18.30 óra

A Transztánc Rituáléban bekötött szemmel, a ritmusok változásához igazodva, a test önkéntelen mozdulatai felerősíthetik azokat az eltemetett érzéseket, gátakat, amelyeket magunkkal hordozunk. A ritmus szembesíthet, talán ahogy eddig még sohasem. Nem tudni vagy akarni kell, elég a szándék, hogy figyelsz és megéled, hogyan is vagy most mindezzel. A Transztánc Rituáléban egy olyan megváltozott tudatállapot jöhet létre, amelyen át könnyebbé válik átélni lényünk egészét. Miközben a természetközeli népek tapasztalatához nyúlik vissza, a ma emberének kérdéseire is segít választ találni.

A kurzusokat Magyarországon egy évtizede Fekete Erika és Mondok Árpád Gestalt-terapeuta vezeti a Jókai Klubban.

Elérhetőség:saman.trance.dance@gmail.com, http://www.transztanc.hu/

Óvodakóstolgató

február 5. szerda,  17.00 óra

Ismerkedés a kerület óvodáival, tájékoztatás a hegyvidéki óvodák beiratkozási lehetőségeiről, az óvodába lépés feltételeiről. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Irodalmi sorozat gyerekeknek

Mechler Anna: Olina és a varázsszirmok

február 10. hétfő, 14.00 óra

Olina, a tündérlány egy virágvarázslat következtében egy gyógynövény, az orbáncfű gondozója lesz. Ahogy ismerkedik a növénnyel, egyre ügyesebbé válik és sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról. Vajon hogyan lehet szembeszállni a kártevőkkel? Mire jók az illatlabdák? Lehet-e barátságot kötni az emberekkel? A történetből mindez kiderül, és a bűbájos mese mellett sok érdekes információt is megtudhatunk a gyógynövények világáról.

A belépés díjtalan.

Batyus bál

február 15. szombat, 18.00 óra

A Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület, a Budapest Hegyvidék XII. Kerület Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Jókai Klub szeretettel meghívja Önt és kedves családját  hagyományőrző Batyus báljára. A zenéről és a jó hangulatról a Zwickl Polka Party gondoskodik. A műsorban fellép a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium táncegyüttese.

Belépőjegy: 1500 Ft

További információ: www.hagyomanyorzo.com