RENDEZVÉNYEK

Művészettörténeti előadás diavetítéssel

Leonardo - Gimesy Péter művészettörténész előadása  

AZ ELŐADÁSSOROZAT ELŐRELÁTHATÓLAG 2021-BEN FOLYTATÓDIK.

Folytatjuk művészettörténeti előadás-sorozatunkat, amely ebben az évben egy-egy közkedvelt képzőművész életművét mutatja be közérthetően. Az előadást gazdag, diavetítéses képanyag kíséri. 

Leonardo da Vinci (1452 - 1519) a mai napig az a festő, akinek a nevét a legtöbben ismerik a világon. De ki is volt Leonardo? Tudós, feltaláló, mérnök, művész?  Mindez elmondható róla és még ennél sokkal több is. Leonardonak alig 20 festménye ismert; az előadás során szeretnénk mindegyiket bemutatni.

Ajánlott 12 éves kortól.

A belépés díjtalan.


Dürer - Gimesy Péter művészettörténész előadása

A ősz a reneszánsz mestereké. A soron következő előadás témája Albrecht Dürer, (1471–1528) az északi reneszánsz nagy mestere, aki virtuóz technikai tudással készítette világhírű rajzait és rézkarcait, de festőként és íróként is jelentős életművet alkotott. Dürer legfontosabb műveit ismerhetjük meg, a teljes életművet áttekintve. Az előadást gazdag, diavetítéses képanyag kíséri.

Ajánlott 12 éves kortól.

A belépés díjtalan.

Végtelen opera 
AZ ELŐADÁSSOROZAT ELŐRELÁTHATÓLAG 2021-BEN FOLYTATÓDIK.

szeptember 18. péntek, 18.30

Forradalom, hősök és árulók

 

október 9. péntek, 18.30

Megváltás, megbocsájtás, feloldozás

Az opera az élet tükre? A zenés színház drámai építőkövei. Ismerjük meg az opera műfajának határtalan és korlátlan érzelmi, indulati skáláját! Meddig lehet feszíteni a húrokat a hangszereken? Mekkora indulatot lehet szítani a közönségben? Ösztönösen vagy tudatosan játszanak az operák alkotóművészei a közönség érzelmeivel? Sok zenés példával folytatódik Ambrus Ákos audiovizuális előadássorozata az OperaTv Live keretében.

A belépés díjtalan.

Rituális transztánc élmény estek

október 25. vasárnap, 18.00 óra

A TRANSZTÁNC ESTEK ELŐRELÁTHATÓLAG 2021-BEN FOLYTATÓDNAK.

A Transztánc Rituáléban bekötött szemmel, a ritmusok változásához igazodva a test önkéntelen mozdulatai felerősíthetik azokat az eltemetett érzéseket, gátakat, amelyeket magunkkal hordozunk. A ritmus szembesíthet, talán ahogy eddig még sohasem. Nem tudni vagy akarni kell. Elég a szándék, hogy figyelsz és megéled, hogyan is vagy most mindezzel. A Transztánc Rituáléban egy olyan megváltozott tudatállapot jöhet létre, amelyen át könnyebbé válik szembesülni, átélni lényünk egészét. Miközben az eredete a természetközeli népek tapasztalatához nyúlik vissza, a ma emberének kérdéseire segít választ találni.

A kurzusokat Magyarországon egy évtizede Fekete Erika és Mondok Árpád Gestalt-terapeuta vezeti a Jókai Klubban.

Elérhetőség: saman.trance.dance@gmail.com

http://www.transztanc.hu/

Tel.: +36 20 333 5588 (Mondok Árpád)

Babaszínház (1-3 éves gyerekeknek)

október 16. péntek, 11.00 óra 

Manócska Társulat: Utazz velünk Mesefalvára!

Babaszínházi előadásunk célja, hogy a legkisebbek megismerkedjenek a színház világával. A gyerekek szőnyegeken ülnek, a szüleik ölében, az előadás a legkisebbeknek szól,  az 1 éves babáktól a kis ovisokig. Az előadásban sok ismert gyerekdal, népdal és mondóka elevenedik meg bábok segítségével. 

Egy csodás reggelen ébredezik a tanya, s támad egy remek ötletünk, utazzunk el a Mesefalvi vásárba! Kalandos utunk során rendkívül izgalmas feladatok is várnak ránk, ráadásul közben megismerjük és felfedezzük, hogy milyen állatok laknak a tanyán vagy az erdőben. Az interaktív dalokra és mondókákra felfűzött mese közben, előkerül néhány ritmushangszer a gyerekek pedig höcögtetők, mozgatók, ringatók, simogatók és ölbéli játékok sokasága mellett felfedeznek, tanulnak és sokat kacagnak.  

Belépődíj: (babáknak és mamáknak) 800 Ft/fő.

 

Beck Andrea: A Titoktündér A BEMUTATÓ A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT ELMARAD.

október 2. péntek, 14.00 óra

Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Helyette varázslatos mesevilág, mely szórakozás és hasznos segítség is egyben szülő és gyermek számára. 

Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

Interaktív „Titoktündér” olvasótalálkozó és beszélgetés a mesékről, vidám és komoly mindennapi történeteinkről.

A belépés díjtalan.

Makám koncert   A KONCERT A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT ELMARAD.

Szindbád kalandjai gyerekeknek

október 8. csütörtök, 11.00 óra

Őszi gyermekkoncertünkre óvodás csoportokat várunk. A résztvevő gyerekek virtuális vándorlás során különféle korok, földrészek, kultúrák között Indiától Afrikáig, Berhidától Bonchidáig barangolnak. Szindbád, a vándor nekivág a nagyvilágnak. Erdőn-mezőn járva találkozik egy madárijesztővel, akit hiába faggat bármiről. Moldvában egy táncházba téved. Barátjává fogadja Mátyust, a pásztort. Együtt barangolnak tovább. Megfürödnek a Balatonban, ősszel vadgesztenye bábokat farigcsálnak, télen a betlehemi csillagot követik. Aztán irány Zengővárkony, a nagymama jó meleg kunyhója. 

Belépődíj csoportoknak 10 fő felett 1000 Ft, 10 fő alatt 1500 Ft.

Előzetes jelentkezés szükséges.


 

 

 

 

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Elters Viktória

Elérhetőség: elters.viktoria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016