LÍVIA-VILLA
1121 Budapest, Költő utca 1/A
Hegyvidéki Mesék

A meseíró pályázat díjkiosztó ünnepsége A DÍJKIOSZTÓ A VÍRUSVESZÉLYRE TEKINTETTEL VIDEON LESZ LÁTHATÓ, SZEPTEMBER 30-TÓL 17.00-TÓL.
szeptember 30. szerda, 14.00 óra

Hetedik éve hirdetünk meseíró pályázatot a népmese napja alkalmából, így emlékezve a nagy mesemondó Benedek Elek születésnapjára. Az általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára kiírt pályázatot hagyományosan a Csodaceruza irodalmi magazin főszerkesztője segítségével rangsoroljuk, a zsűri elnöke pedig az idei évben Nógrády Gergely író lesz, az ő mesekezdését kell a pályázóknak folytatni és teljes történetté formálni. A résztvevőknek a díjakon kívül ajándékműsorral is kedveskedünk.

 

Felsmann Tamás kiállítása

ARGENTEUS ATLAS

(Design hét)

október 8. csütörtök, 18.00 óra

Felsmann Tamás DLA Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus művész megkerülhetetlenül fontos, kiemelkedő szereplője a magyar tervezőgrafikai életnek, valamint a képzőművészeti felsőoktatásnak. A nemzeti kultúrát gyarapító életművét, fantasztikusan artisztikus, intellektuálisan kifinomult bravúros grafikai megoldások, és szinte befogadhatatlan részletgazdagság jellemzik. Alkotásaiban az építészeti, geometrikus formanyelv mellett a másik visszatérő téma a nemzeti kötődés, a magyar és egyetemes kultúra és történelem iránti tisztelet megjelenítése, így a polgári értékek domináns szerephez jutnak. Művészi munkásságát számos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el, valamint - példa nélküli módon- hat alkalommal érdemelte ki az Országos Tervezőgrafikai Biennále fődíját.

A kiállítás a Budapesti Nemzetközi Ampersand Kiállítás része.

Beszélgetés Felsmann Tamással

október 24. szombat, 16.00 óra

 

Beszélgetés Felsmann Tamás DLA Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus művésszel legújabb, Argenteus atlas című kiállítása kapcsán a Budapest ArtWeek programsorozat keretén belül.

Jegyinformáció: https://www.bpartweek.hu/hu/

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016