KONCERTEK

JazzPéntekek a Jókai Klubban

Dresch Mihály Quartet

december 6. péntek, 19.30 óra

 

Dresch Mihály a magyar jazz meghatározó szereplője. Zenei és emberi kvalitását tekintve példakép mindannyiunk számára. Nem lehet és nem is szabad őt egy irányzat polcára helyezni, azonban kétségtelenül az etno-jazz területén mozog a legtöbbet és készít világszínvonalú anyagokat. Zseniális szaxofonos. Zenekara hosszú idő óta következetesen csak Dresch Mihály szerzeményeit adja elő.

Az együttes tagjai:
Dresch Mihály – szaxofon, zeneszerző
Lukács Miklós – nemzetközileg elismert cimbalomművész
Gyányi Marcell – kiváló fiatal nagybőgős
Csizi László – nagyszerű tehetség a doboknál

Belépődíj elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft,
diákoknak és nyugdíjasoknak egységesen 1000 Ft.
A JazzPéntekek a Jókai Klubban koncertsorozatot az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

 
 
Bran klub

november 23. és december 28. szombat, 18.00 óra

1993-ban, a zenekar alakulásakor fantasztikus alternatív klubok és kocsmák, az ír zenei divat magyarországi beszivárgása és a szinte mindenkire jellemző lelkesedés segítette a Bran ismertté válását. Koncertjeiken ezt a világot szeretnék megidézni: itthoni, írországi és Bretagne-ban szerzett élményeiket, a zenekart ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmust.

Képek, mesék, sok-sok zene, aki kedveli az ír-kelta kultúra világát, feltétlenül itt a helye.

17.00 táncház 

18.00 diavetítés

19.00 a Bran együttes koncertje

Belépődíj: 1500 Ft

Jazzation (HU) + Septem Viri (BE)

Flamand-magyar koncert a Duplicappella sorozatban

november 30. 18.00 óra

 

A Jazzation 2017 őszén kapott először meghívást a torhouti acappella fesztiválra, ahol a szervező együttes és a belga közönség azonnal a szívébe zárta a magyar csapatot. 2018-ban újabb három közös, nagy sikerű belgiumi koncert következett; 2019-ben pedig a Jazzation látja vendégül a Septem Virit, a „Laat horen mij dat leutigslaan…” – „Hadd szóljon az a szép dal ott…” című budapesti, közönségtalálkozóval egybekötött koncerten lehetőséget teremtve a magyar, holland és flamand közösség kapcsolódására is.

 

A program a Belga Nagykövetség - a Flamand Kormány Magyarországi Képviselete és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

A koncert bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda támogatására fordítjuk. 

Gazdasági helyzettől és adakozási kedvtől függően tízféle, hangköz-fantázianevű jegytípusból választhatnak vendégeink a www.jazzation.com oldalon.

NKA_25_eves_logo_szines_CMYK.jpg
hangfoglalo.jpg
JazzMa.hu 2018 logo.jpg
dup septemviri_csik.jpg