KONCERTEK

JazzPéntekek a Jókai Klubban
 
 

Frankie Látó: EWIVA Trió

április 3. péntek, 19.30 ELMARAD

„Meditatív, ugyanakkor felkavaró és posztmodern. Bartókot a dadaizmussal, a fadót a punkkal, a magyar és más népzenéket a dzsesszel, a kortársat a játékossággal vegyítik a fellépők” (Artner Sisso, Magyar Narancs)

A zenekar főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop, elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Tóth Evelin 2018-ban Mogyoró Kornéllal és Frankie Látóval közösen megalakította az Ewiva zenekart, mely az énekesnő becenevéből és olasz kötődésekből született, jelentése: Hurrá! 2019-ben a GetCloser Jazz Fesztiválon Omar Sosával közös esten mutatkozott be a nagyközönségnek.

 

Tóth Evelin: ének, elektronika

Mogyoró Kornél: HPD-elektronika, dobok, kalimbák, cajon, udu, ritmushangszerek

Frankie Lato: hegedű, basszus, billentyű

Belépődíj elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak, valamint Hegyvidék kártyával 1000 Ft.

A JazzPéntekek a Jókai Klubban koncertsorozatot az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

 
Dés András Rangers

május 8. péntek, 19.30  ELMARAD

 

Dés András koncertje a JazzPéntekek a Jókai Klubban sorozatban idén májusban lett volna, de sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtuk megtartani. Az új kitűzött időpont, amikor klubunk vendége lesz, előreláthatólag 2020. szeptember 11-én este fél 8 lesz. Reméljük, akkor személyesen is találkozunk!

Addig is hallgassuk a Ghost Town című kompozíciót, amelyet egy erdőben vett fel, a zenészek között szigorúan betartva a két méteres távolságot:

https://www.youtube.com/watch?v=PjfN2_ahyug

Új helyzet, új zene, új videó és látványként is meglepő. Egészen más kontextusba kerül így a dallam, a hang, hogy a természet részévé válik, belesimul az erdő zöldjébe és valahogy földöntúlivá válik. Csodálatos az összhang az együttes tagjai között, mesebeli az erdő és mesebeli az is, hogy a kialakult helyzetben új kompozíciók, másfajta zenék születnek. Lehet, hogy a karantén kényszerített rá, de erdőben még soha nem zenéltünk. Ez egy új élmény, köszönjük!

 

Mi mindenestre várjuk vissza Dés András zenekarát a Jókai Klub színpadára, ugyanúgy, ahogy a közönségünket is a nézőtérre!

 

A JazzPéntekek a Jókai Klubban programsorozatot az NKA Hangfoglaló programja támogatja.

Bran klub

március 28. szombat, 18.00 óra ELMARAD

1993-ban, a zenekar alakulásakor fantasztikus alternatív klubok és kocsmák, az ír zenei divat magyarországi beszivárgása és a szinte mindenkire jellemző lelkesedés segítette a Bran ismertté válását. Koncertjeiken ezt a világot szeretnék megidézni: itthoni, írországi és Bretagne-ban szerzett élményeiket, a zenekart ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmust.

Képek, mesék, sok-sok zene, aki kedveli az ír-kelta kultúra világát, feltétlenül itt a helye.

17.00 táncház 

18.00 diavetítés

19.00 a Bran együttes koncertje

Belépődíj: 1500 Ft

NKA_25_eves_logo_szines_CMYK.jpg
hangfoglalo.jpg
JazzMa.hu 2018 logo.jpg

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016