KONCERTEK

JazzPéntekek a Jókai Klubban
 
 

Frankie Látó: EWIVA Trió

április 3. péntek, 19.30 ELMARAD

„Meditatív, ugyanakkor felkavaró és posztmodern. Bartókot a dadaizmussal, a fadót a punkkal, a magyar és más népzenéket a dzsesszel, a kortársat a játékossággal vegyítik a fellépők” (Artner Sisso, Magyar Narancs)

A zenekar főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop, elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Tóth Evelin 2018-ban Mogyoró Kornéllal és Frankie Látóval közösen megalakította az Ewiva zenekart, mely az énekesnő becenevéből és olasz kötődésekből született, jelentése: Hurrá! 2019-ben a GetCloser Jazz Fesztiválon Omar Sosával közös esten mutatkozott be a nagyközönségnek.

 

Tóth Evelin: ének, elektronika

Mogyoró Kornél: HPD-elektronika, dobok, kalimbák, cajon, udu, ritmushangszerek

Frankie Lato: hegedű, basszus, billentyű

Belépődíj elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak, valamint Hegyvidék kártyával 1000 Ft.

A JazzPéntekek a Jókai Klubban koncertsorozatot az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

 
Bran klub

március 28. szombat, 18.00 óra ELMARAD

1993-ban, a zenekar alakulásakor fantasztikus alternatív klubok és kocsmák, az ír zenei divat magyarországi beszivárgása és a szinte mindenkire jellemző lelkesedés segítette a Bran ismertté válását. Koncertjeiken ezt a világot szeretnék megidézni: itthoni, írországi és Bretagne-ban szerzett élményeiket, a zenekart ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmust.

Képek, mesék, sok-sok zene, aki kedveli az ír-kelta kultúra világát, feltétlenül itt a helye.

17.00 táncház 

18.00 diavetítés

19.00 a Bran együttes koncertje

Belépődíj: 1500 Ft

NKA_25_eves_logo_szines_CMYK.jpg
hangfoglalo.jpg
JazzMa.hu 2018 logo.jpg

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016