KIÁLLÍTÁSOK

Ezüst György festőművész (1935-2017) és Ezüst Gy. Zoltán grafikusművész kiállítása

(Tisztelet apám 85. születésnapjára.)

Megnyitó: szeptember 7. hétfő, 17.30 óra

 

Ezüst György festőművész

Első ismereteit a képzőművészet területén Mokos József festő helyi szabadiskolájában szerezte meg, ezután az egri tanárképző főiskolán tanult, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskolán képezte magát tovább, ahol 1971-ben diplomázott. Kezdetben az alföldi hagyományok folytatójaként, paraszti témájú képeinek modelljeit, a tanyák életét, a munkaeszközöket részletező pontossággal, neorealista felfogásban festette meg, majd e stílustól az évek során fokozatosan eltávolodott. Urbánus képein több irányzatot, technikát kipróbált (pop-art elemek, kollázs).

 

Ezüst Gy. Zoltán grafikusművész

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1999-től a Magyar Grafikus Művészek Szövetségének valamint a Galéria 12 Egyesületnek és a Békéstáji Művészeti Társaságnak. 1989-es mexikói és 2008-as egyéves bécsi tanulmányútjainak élményei grafikai sorozataiban jelennek meg. Erőssége a rézkarc, de több irányba vonzzák elképzelései. Munkáiban az inspiráció sokszor szürreális kapcsolódásokkal társul, ragaszkodik a figurális közléshez. A valós teret sokszor kerüli munkáiban, inkább maga szerkeszt közeget a figuráinak, ezzel mintegy ütköztetve a létezőt a fikcióval. Digitális és fotografikai (például cianotípia) eljárásokkal is kísérletezik, melyek új irányokat nyitnak számára. Az utóbbi években nagyméretű, akrillal festett vásznai a szürrealizmus és a pop-art jegyében készülnek.


 

 
 
 
 
Mesés Képek sorozat: Madarász-Mácsai Mária illusztrációi

Megnyitó: október 2., 14.00 óra

Madarász-Mácsai Mária grafikus, illusztrátor, 2012-ben képi ábrázolás szakon végzett Egerben. Gyermekkönyvek illusztrálásával, média anyagok tervezésével, szerkesztésével foglalkozik. Beck Andrea Titoktündér című sorozatát, immár 6. éve illusztrálja, 6 gyönyörű kötettel gazdagítva az olvasni vágyó gyermekeket és felnőtteket. A kiállítás anyaga a már megjelent kötetek válogatott illusztrációiból állt össze.

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016 

IMG_6829