KIÁLLÍTÁSOK

Szimonidesz Hajnalka illusztrációi

március 4 - április 18.

Szimonidesz Hajnalka saját elmondása szerint gyerekkora óta folyamatosan rajzol – bár szobrász szeretett volna lenni, – végül a festésben és a meseillusztrálásban találta meg legjobban önmagát. Sok mesekönyve jelent már meg és animációs filmkészítésben is kipróbálta magát. A rajzolásról, az illusztrációról így vall egy interjúban: „a jó illusztráció fénye a szövegnek, egymást erősítik, egy jó szöveg jó rajzokkal sokkal több lesz, mint egy jó könyv. A jó rajz előhívja a szövegből, azt is, ami a sorok mögött van, ami pusztán olvasásra nem hívódna elő.  Egy jó rajz meggyőződésem szerint gyógyír, olyan mint egy barát. Elkísér, beszél hozzám, suttog a fülembe, felzaklat vagy megnyugtat…sokat ér. ."
A belépés díjtalan.

Ezüst György festőművész (1935-2017) 
és Ezüst Gy. Zoltán grafikusművész kiállítása ELMARAD

(Tisztelet apám 85. születésnapjára.)

április 24 - május 16.

Megnyitó: április 24. péntek, 16.30 

Finisszázs: május 16. szombat, 15.00

 

Ezüst György festőművész

Első ismereteit a képzőművészet területén Mokos József festő helyi szabadiskolájában szerezte meg, ezután az egri tanárképző főiskolán tanult, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskolán képezte magát tovább, ahol 1971-ben diplomázott. Kezdetben az alföldi hagyományok folytatójaként, paraszti témájú képeinek modelljeit, a tanyák életét, a munkaeszközöket részletező pontossággal, neorealista felfogásban festette meg, majd e stílustól az évek során fokozatosan eltávolodott. Urbánus képein több irányzatot, technikát kipróbált (pop-art elemek, kollázs).

Ezüst Gy. Zoltán grafikusművész

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1999-től a Magyar Grafikus Művészek Szövetségének valamint a Galéria 12 Egyesületnek és a Békéstáji Művészeti Társaságnak. 1989-es mexikói és 2008-as egyéves bécsi tanulmányútjainak élményei grafikai sorozataiban jelenik meg. Erőssége a rézkarc, de több irányba vonzzák elképzelései. Munkáiban az inspiráció, sokszor szürreális kapcsolódásokkal társul, ragaszkodik a figurális közléshez. A valós teret sokszor kerüli munkáiban, inkább maga szerkeszt közeget a figuráinak, ezzel mintegy ütköztetve a létezőt a fikcióval. Digitális és fotografikai (például cianotípia) eljárásokkal is kísérletezik, melyek új irányokat nyitnak számára. Utóbbi években nagyméretű akrillal festett vásznai a szűrrealizmus és a pop art jegyében készülnek.

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016