Kedves látogatóink! Az interneten keresztül otthonról is elérhető biztonságos, színvonalas, tartalmas kulturális kínálatot szeretnénk biztosítani önöknek. Nézzenek vissza időről időre, igyekszünk gyakran bővülni, frissülni.

 

Vigyázzunk egymásra...!

Fekete-Kovács Kornél március elején lépett fel nálunk, a "JazzPéntekek a Jókai Klubban" sorozatban. A Modern Art Orchestra című formációjával egy érdekes vállalkozásba fogott, a vírus terjedését hangokkal kívánta modellezni a zenekar. 

Ősztől újra JazzPéntekek a Jókai Klubban!

Kányádi Sándorra emlékezünk.  

1929. 05. 10. - 2018. 06. 20.

Egy régi klasszikus mese Csukás Istvántól 

50 évvel ezelőtt ezen a napon, 1970. június 23-án hunyt el Fekete István (1900-1970). Jókai mellett ő a legolvasottabb magyar írónk, műveit tíz nyelvre lefordították. 

Szeptembertől folytatódik művészettörténeti előadássorozatunk Gimesy Péter vezetésével. Az előadások családias esték, interaktív előadással és lelkes közönséggel. A belépés díjtalan.

Képernyőfotó 2020-06-30 - 9.36.39.png

Jónás Vera meséli el egyik kedvenc meséjét, a Kis Gömböcöt. Hallgassátok szeretettel!

Antoine de Saint-Exupéry francia író és pilóta 1900. június 29-én született a franciaországi Lyonban egy régi arisztokrata család sarjaként.

Születésének 120 éves évfordulója alkalmából nézzük meg a Kis herceget!

Ebben az évben Nógrádi Gergely a meseíró pályázatunk zsűrielnöke - ismerkedjünk meg vele!

Augusztus 24-től újra musical tábor! Gyertek!

A HUBBY Az Év Gyerekkönyve díját 2020-ban, a 12 év feletti kategóriában Berg Judit Az őrzők című regénye kapta. A könyv ifjúsági krimi, amelyben a szereplők lépten-nyomon a történelem és a művészettörténet izgalmas eseményeibe botlanak.

A Nyúl Péter és barátai című gyönyörű kötet Beatrix Potter huszonhárom meséjét és versét tartalmazza. Ez az első magyarul is megjelenő teljes kiadás, melyben megtalálható az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztráció, illetve a szerző minden meséje és verse - Szabó T. Anna és Dragomán György fordításában. 

Trianon 100

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú, természetesen most online változatban.

Matisz Ica kiállítása június 8-30 között lett volna. Mivel a kiállítás elmarad, az amatőr képzőművész képeit most online tekinthetjük meg.

A "végtelen opera" című sorozatunk kedvelőinek

Tóth Krisztina költő egy kicsit másként...

A János-hegyi Erzsébet-kilátó ebben az évben ünnepli fennállásának 110 éves évfordulóját. A Schulek Frigyes tervei alapján épített kilátót 1910 szeptemberében adták át és Erzsébet királynéról nevezték el.

 Fotók: János László, Félix Krisztina, fortepan.hu

Tóth Krisztina legújabb meséjét a Malac és Liba történetét Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar tagjai mesélik el a karantén-ban lévő gyerekeknek. A személyes találkozóig, egy kis előzetes.

Frankie Látó, a nemzetközi hírű jazzhegedűs azzal tisztelte meg a Jókai Klubot, hogy legújabb darabja itt hallható és látható a világon először...!

EP Single világpremier!

Köszönjük, Frankie!

Frankie Látó legújabb darabjának világpremierje
Frankie Látó: Pilladongo

A madarak és fák világnapja alkalmából tegyünk egy virtuális sétát a Jókai Klub álomszép, madárbarát kertjében, ahol ezekben a napokban csak a háborítatlan természet ünnepel.​

A Jókai Klub kertje
A Jókai Klub kertjében

A VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Ha péntek, akkor online JazzPéntek. Frankie Látó koncertje áprilisban sajnos a járvány miatt elmaradt. A kitűzött új időpont előreláthatólag szeptember 4-én pénteken este fél 8. Mi már nagyon várjuk!

Március 4 - április 18-ig Szimonidesz Hajnalka meseillusztrációit láthatták a látogatóink. Akinek a járványhelyzet miatt nem volt lehetősége megnézni a grafikákat személyesen, most online tárlaton megtekintheti itt."

Szimonidesz Hajnalka illusztrációi

NEM ÁLLT LE A ZUMBA SEM: ONLINE MAXIMUM!

EGY FELEDHETETLEN MAKÁM&KOLINDA-ESTE

SZIVÁRVÁNY TÁNCSZÍNHÁZ  -  FUSS A CSÚCSRA!

Fuss a csúcsra!

Balázsy Panna 2016. októberében volt a Jókai Klub vendége, akkor a Csillagfény című könyvét mutatta be és nagy sikert aratott a gyerekek körében. A most megjelent Csendháborítás című könyvéből is hallgassunk egy kis ízelítőt, reméljük hamarosan személyesen is találkozhatunk vele.

TÓTH KRISZTINA: JÁRVÁNYMESE

Fehérváry Anna írása Tóth Krisztina JÁRVÁNYMESE című meséjéről itt olvasható.

https://nepszava.hu/3079548_gonosz-virus-takarodj

DÉS ANDRÁS RANGERS: GHOST TOWN

HATHA JÓGA ONLINE PAZONYI MÓNIVAL

Nógrádi-Gergely-1.jpg

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016 

janos-hegyi-erzsebet-kilato-budapest-reg