Kedves látogatóink! Ha házunk e napokban zárva is tart, megpróbálunk az interneten keresztül otthonról is elérhető biztonságos, színvonalas, tartalmas kulturális kínálatot biztosítani önöknek. Nézzenek vissza időről időre, igyekszünk gyakran bővülni, frissülni.

 

Vigyázzunk egymásra...!

Tóth Krisztina legújabb meséjét a Malac és Liba történetét Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar tagjai mesélik el a karantén-ban lévő gyerekeknek. A személyes találkozóig, egy kis előzetes.

A János-hegyi Erzsébet-kilátó ebben az évben ünnepli fennállásának 110 éves évfordulóját. A Schulek Frigyes tervei alapján épített kilátót 1910 szeptemberében adták át és Erzsébet királynéról nevezték el.

 Fotók: János László, Félix Krisztina, fortepan.hu

A Jókai Klub által szervezett szabadtéri programsorozatokra mindig szívesen hozunk vokális zenét, így volt ez az elmúlt év adventi vasárnapjain is, amikor kórusmuzsikát hallhat-tatok a Városháza téren. Most ez a műfaj nehéz napokat él át. Hogyan dolgoznak a kórusok a karantén ideje alatt? Hallgass bele!

Kalap Jakabot sokan szeretik, rendszerint teltházas koncerteket ad rendezvényeinken. A karantén alatt is aktív az online térben, egészen friss dalokkal jelentkezik. Gyere é s hallgasd, a jókedv garantált!

Matisz Ica kiállítása június 8-30 között lett volna. Mivel a kiállítás elmarad, az amatőr képzőművész képeit most online tekinthetjük meg.

A "végtelen opera" című sorozatunk kedvelőinek

Ritka felvétel került elő, amelyen Bartók Béla zongorázik és korábban még soha nem volt hallható. Hallgassátok meg:

Fekete-Kovács Kornél március elején lépett fel nálunk, a "JazzPéntekek a Jókai Klubban" sorozatban. A Modern Art Orchestra című formációjával egy érdekes vállalkozásba fogott, a vírus terjedését hangokkal kívánta modellezni a zenekar. 

A Napraforgó Meseszínház Manósuli címmel hatalmas feladatra vállalkozott a karantén bevezetését követően. Babó és Bibó érdekes témákat feldolgozva, szórakoztatva oktatja a gyerekeket és a felnőtteket.

Tóth Krisztina költő egy kicsit másként...

Képernyőfotó 2020-05-28 - 7.51.07.png

Babszem Jankó diafilmen Lovas Rozi előadásában

Május 10-én ünnepeljük a madarak és fák napját, melyet Magyarországon először 1902-ben Chernel István ornitológus szervezett meg. Ezen a napon megemlékezésekkel, rendez-vényekkel hívjuk fel az emberek figyelmét a természetvédelem fontosságára.

Frankie Látó, a nemzetközi hírű jazzhegedűs azzal tisztelte meg a Jókai Klubot, hogy legújabb darabja itt hallható és látható a világon először...!

EP Single világpremier!

Köszönjük, Frankie!

Frankie Látó legújabb darabjának világpremierje
Frankie Látó: Pilladongo

A madarak és fák világnapja alkalmából tegyünk egy virtuális sétát a Jókai Klub álomszép, madárbarát kertjében, ahol ezekben a napokban csak a háborítatlan természet ünnepel.​

A Jókai Klub kertje
A Jókai Klub kertjében

A VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Ha péntek, akkor online JazzPéntek. Frankie Látó koncertje áprilisban sajnos a járvány miatt elmaradt. A kitűzött új időpont előreláthatólag szeptember 4-én pénteken este fél 8. Mi már nagyon várjuk!

Március 4 - április 18-ig Szimonidesz Hajnalka meseillusztrációit láthatták a látogatóink. Akinek a járványhelyzet miatt nem volt lehetősége megnézni a grafikákat személyesen, most online tárlaton megtekintheti itt."

Szimonidesz Hajnalka illusztrációi

NEM ÁLLT LE A ZUMBA SEM: ONLINE MAXIMUM!

EGY FELEDHETETLEN MAKÁM&KOLINDA-ESTE

SZIVÁRVÁNY TÁNCSZÍNHÁZ  -  FUSS A CSÚCSRA!

Fuss a csúcsra!

Balázsy Panna 2016. októberében volt a Jókai Klub vendége, akkor a Csillagfény című könyvét mutatta be és nagy sikert aratott a gyerekek körében. A most megjelent Csendháborítás című könyvéből is hallgassunk egy kis ízelítőt, reméljük hamarosan személyesen is találkozhatunk vele.

TÓTH KRISZTINA: JÁRVÁNYMESE

Fehérváry Anna írása Tóth Krisztina JÁRVÁNYMESE című meséjéről itt olvasható.

https://nepszava.hu/3079548_gonosz-virus-takarodj

DÉS ANDRÁS RANGERS: GHOST TOWN

HATHA JÓGA ONLINE PAZONYI MÓNIVAL

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú, természetesen most online változatban.

Trianon 100

Az intézmény adatvédelmi tisztviselője:

Fenyvesi Valéria

Elérhetőség: fenyvesi.valeria@hegyvidek.hu, 06 1 224 5900/5372 mellék Az adatvédelmi tiszt-viselő bármely adatkezeléssel, jogérvénye-sítéssel kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén segítséget nyújt. Elérhető a megadott e-mail címen/telefonszámon munkanapokon 8 és 13 óra között.

  • Facebook Social Icon

© Jókai Klub 2016 

janos-hegyi-erzsebet-kilato-budapest17